fbpx

Mediakurser

MENY
platshållartext utvald

Platshållartext – så använder du den i InDesign

Artikeln tar ca: 3 minuter att läsa InDesigns funktion med platshållartext har man mycket nytta av när man ska planera en layout. Men kanske har du tröttnat på den latinska platshållartexten? Då kan du göra din egen, antingen genom att skriva en egen text eller använda en Lorem Ipsum-generator.

WordPress spam

Stoppa skräppost i WordPress

Artikeln tar ca: 8 minuter att läsa Det spelar ingen roll hur stor eller liten din WordPress-webbplats är. Oönskad skräppost (spam) i kommentarer, webbplatsregistreringar och kontaktformulärmeddelanden är problem som du måste försöka hantera. Om man inte gör någonting kan det gå undan när skräppost i kommentarfälten snabbt tar över din webbplats med innehåll som du inte vill att din webbplats ska visa …

Stoppa skräppost i WordPress Läs mer »

HDR-bild i Photoshop

HDR-bild i Photoshop – så gör du

Artikeln tar ca: 4 minuter att läsa HDR är en teknik vi kan använda i kameran för att få bilder med hög detaljrikedom genom att fotografera samma motiv i olika exponeringar . Men vi kan få till något som liknar en HDR-bild i Photoshop även om vi bara tagit en enda bild.

återvinn gamla inlägg

Återanvänd gamla inlägg i WordPress

Artikeln tar ca: 4 minuter att läsa Vill du öka trafiken till din hemsida i WordPress? Ett av de enklaste och smartaste sätten för att få mer sidvisningar är att lyfta fram gamla inlägg. Dina gamla inlägg är ofta en guldgruva av intressant material.

Text på ojämn yta

Text på ojämn yta i Photoshop

Artikeln tar ca: 5 minuter att läsa I Photoshop kan du få text att se ut som om den är målad på en ojämn yta med hjälp av ett filter som heter Förskjutning.

WordPress 5.7

WordPress 5.7 – det här är nyheterna i uppdateringen

Artikeln tar ca: 7 minuter att läsa I år kommer WordPress släppa tre ”stora uppdateringar” och WordPress 5.7 “Esperanza”, som kom den 9 mars är den första. WordPress 5.7 ger oss förbättringar av WordPress blockredigerare och användargränssnitt. Det är samtidigt ett steg mot slutmålet för full webbplatsredigering med blockredigeraren som kommer i en senare uppdatering. Innan du kör en större uppdatering av …

WordPress 5.7 – det här är nyheterna i uppdateringen Läs mer »

adobe fonts

Adobe Fonts – tillgång till mer än tusen nya teckensnitt

Artikeln tar ca: 4 minuter att läsa Adobe Fonts eller Typekit som det hette tidigare är en samling teckensnitt som Adobe tillhandahåller som en del av prenumerationstjänsten Creative Cloud. Det ger användare av Adobes programvaror tillgång till massor av professionellt utformade teckensnitt som en del av de program man egentligen prenumerar på. Man får tillgång till de teckensnitt man behöver genom att …

Adobe Fonts – tillgång till mer än tusen nya teckensnitt Läs mer »

snabbare Photoshop

Ett snabbare Photoshop – så gör du!

Artikeln tar ca: 6 minuter att läsa De flesta bildbehandlingsprogram kräver rätt så mycket av din dator och Photoshop CC är absolut inget undantag. Men det finns en del saker du kan göra för att få ett snabbare Photoshop utan att behöva köpa mer minne eller en ny dator.

Call Now Button