08 406 00 30 

Mediakurser

Videoannonser enkelt med Google Ads

videoannonser

Videoannonser enkelt med Google Ads

Videoannonser enkelt med Google Ads

Nu finns det ytterligare ett sätt att skapa videoannonser för annonsering med Google Ads. Det är snabbt och enkelt och du behöver bara grundläggande kunskaper i hur du beskär bilder. Allt annat skapas automatiskt inne på Google Ads.

Mallar för videoannonser

Annonserna skapar man med mallar som är anpassade för YouTube. Det finns olika mallar att välja bland beroende på vilket budskap du vill få fram. Allt du behöver är dina egna bilder, några korta texter, en logotyp och sen har du en video som förhoppningsvis kan fler potentiella kunder. Att skapa en sån här videoannons är enkelt. Du loggar in på Google Ads med ditt Google-konto och går till https://ads.google.com/aw/video/builder? Börja med att välja vilken mall du vill utgå från. Kontrollera att du har rätt antal bilder.

videoannonser, Videoannonser enkelt med Google Ads
Utgå från någon av mallarna för videoannonser

Steg för steg för att färdigställa dina videoannonser.

Videons namn

Börja med att ge videon ett namn. Tänk på att döpa den så att du hittar den bland fler filmer du kanske också har laddat upp på den kanal.

Varumärkesfärger

Efter det anger du vilka två färger du vill använda. Det är en bakgrundsfärg och en textfärg. Du kan bara använda hexadecimala färgkoder, alltså samma färger som man använder när man kodar HTML. Om du inte vet vilka hexidecimala färgkoder dina varumärkesfärger har, men känner till RGB-värden kan du ta reda på det med en konverterare.

Logotyp

Logotyper underlätta visuell igenkänning och hjälper dig att skilja ditt varumärke från konkurrenterna. Största tillåtna filstorlek för logotyper är 2 MB och största tillåtna mått är 2 000 × 2 000. Man rekommenderar att logotypens längsta sida är mindre än 1 920 px.

Bilder

Olika annonstyper kräver olika många bilder. Bildernas storlekar och antal varierar mellan olika annonstyper. Låt bilderna förmedla fördelarna med din produkt, din tjänst eller varumärke. Största tillåtna filstorlek för bilder är 2 MB. Använd filformaten jpg eller png.

Text till dina videoannonser

Se till att du visar ditt viktigaste budskap under de första fem sekunderna av videon. Olika videotyper visar olika många textbudskap. Du kan använda Storyboard-panelen för att se relationen mellan dina olika innehållskomponenter och ordningen på scenerna i videon. Använd en kort uppmaning , ”Call-to-action”, till exempel ”Boka nu”. Det ger ofta bättre resultat än en mer generell fras.

Teckensnitt

De teckensnitt man kan använda är Google-fonter. Alla teckensnitt innehåller inte å,ä,ö så kontrollera att teckensnittet du väljer fungerar för dig. Information om vilken licens som gäller för ett visst teckensnitt finns längst ned till höger på sidan med teckensnittsinformation.

Musik

Det finns ett litet urval musik från musikbiblioteket på YouTube. Du kan förhandsgranska musiken innan du väljer. Se till att musiken stämmer överens med tonen, de visuella elementen och budskapet i din annons.

videoannonser, Videoannonser enkelt med Google Ads

När du är klar med alla delar till videoannonsen klickar du på knappen Skapa video längst ner i vänstra hörnet. Det kan du ta ett par minuter innan videon är klar. Tänk på att granska resultatet innan du går vidare.

Välj kanal för dina videoannonser

När videon är klar laddar du upp den. Du kan välja mellan en lagringskanal som YouTube skapat eller på din egen YouTube-kanal.

videoannonser, Videoannonser enkelt med Google Ads

När videon är uppladdad får du ett meddelande om det. Du får också en länk till videon så att du kan använda den färdiga videon i dina kampanjer.

videoannonser, Videoannonser enkelt med Google Ads

Det finns inget som hindrar dig att använda videon på fler ställen än YouTubes videoannonser, t.ex. på din egen webbplats.

videoannonser, Videoannonser enkelt med Google Ads

Vill du lära dig mer om Google Ads?

Google Ads visar din annons när människor söker online efter de
produkter och tjänster du erbjuder.

>> Kursen Google Ads Grund


>> Läs mer om Google Ads

Fler blogginlägg

hur ska man skriva en persona
Digital Marknadsföring

Skapa en effektiv persona

Väsentliga insikter att inkludera När vi arbetar med användarcentrerad design och produktutveckling är personas en ovärderlig resurs. En persona är en fiktiv representation av en typisk användare och hjälper oss

Läs mer »
Filma & Fotografera

Att Använda En Gimbal

Stabilisera Dina Mobilvideos Att filma med mobiltelefonen har blivit allt populärare, och med den ökade användningen av sociala medier har videoinnehåll blivit ett kraftfullt sätt att kommunicera och dela berättelser.

Läs mer »

Kategorier

Senaste inlägg

Ansvarig

Ansvarig utgivare
Richard Stenlund
richard@mediakurser.se

Prenumerera

Skaffa egen blogg

wordpress-kurs
Gå en kurs i WordPress

Boka e-handelsvecka 1-5 juli

Fyll i formuläret för att boka din plats.

Kontaktuppgifter
Kontaktinformation
Välj betalsätt