Känner du att din WordPress-webbplats saknar något? Vill du lägga till nya funktioner, förbättra prestandan eller öka säkerheten? Då är ett WordPress-tillägg lösningen. Med mer än 50 000 tillgängliga tillägg kan du enkelt anpassa din webbplats efter dina specifika behov. Men med så många alternativ kan det vara svårt att välja. Är alla tillägg verkligen bra? I den här guiden går vi igenom vad du behöver tänka på när du ska välja tillägg till webbplatsen.

Googla
När du utforskar alternativen av WordPress-tillägg kan Google vara din bästa vän. Med över 50 000 tillgängliga tillägg kan det vara överväldigande att hitta rätt. Innan du börjar googla, tänk igenom vilka funktioner du vill lägga till på din webbplats. Vill du förbättra SEO, öka säkerheten eller skapa en e-butik? Ju mer specifik du är, desto bättre blir dina sökresultat. Använd beskrivande sökord som ”bästa WordPress SEO-tillägg” eller ”WordPress tillägg för bildoptimering. Genom att använda Google på ett strategiskt sätt kan du snabbt hitta de bästa WordPress-tilläggen för dina specifika behov.

Recensioner av WordPress-tillägg
När ett WordPress-tillägg har samlat på sig recensioner kommer du att se en ruta för recensioner i WordPress bibliotek för tillägg. Där kan du se ett genomsnittsbetyg som tillägget får av användarna. Du kan också se hur många användare som har satt ett betyg.

Klickar du på tillägget får du mer information om tillägget. Där hittar du hur många som satt olika betyg. Om du behöver mer information kan du läsa recensioner som getts av riktiga användare. Det kan ge dig en god uppfattning om huruvida tillägget är pålitligt och användbart, plus om det integreras bra med andra verktyg.

Om ett tillägg inte har några recensioner är det troligen ett tecken på att det är väldigt nytt eller att inte många använder det. I så fall får du leta efter ett alternativ med lite mer trovärdighet.
Uppdateringar
Uppdateringar är en avgörande del av all programvara eftersom de ofta innehåller korrigeringar för buggar och säkerhetsproblem. Dessutom säkerställer uppdateringar att tilläggen fungerar med de senaste versionerna av WordPress.

Regelbundna uppdateringar visar även att utvecklingsteamet är aktivt och strävar efter att förbättra programvaran, vilket är en bra indikation. Du kan kontrollera uppdateringshistoriken för ett tillägg genom att titta på den utökade informationen om tillägget och klicka på fliken Ändringshistorik.
Då öppnas en fullständig logg där du kan visa alla ändringar som har gjorts i tillägget. Där kan du se korrigeringar, uppdateringar och tillägg som har genomförts sedan den allra första utgåvan.
Integrationer
En annan faktor som definierar ett bra gratis WordPress-tillägg är antalet och kvaliteten på de verktyg och plattformar som det integrerar med. Om din webbplats har tillägg som du måste använda kan du försöka kontrollera kompabiliteten med andra tillägg på utvecklarens webbplats.
Det kan också handla om kompabilitet med tjänster. Har du en webbutik tillhandahåller tillägget WooPayments information om betalningsgateways och teman som integreras med tillägget.

Kundtjänst – WordPress-tillägg
En annan viktig aspekt av de bästa gratis WordPress-tilläggen är tillgängligheten och kvaliteten på deras kundsupport. Om något inte fungerar eller om du stöter på problem vid installationen, är det viktigt att snabbt kunna få hjälp.
När du laddar ner ett gratistillägg kan du inte räkna med att du får gratis support, men många utvecklare ger det ändå. Titta på utvecklarens webbplats vad som gäller. Annars får du se om tillägget har ett aktivt communityforum där du kan få hjälp.
Eftersom alla WordPress-tillägg har vissa gemensamma egenskaper, kan du troligtvis lösa de flesta vanliga problem på egen hand med hjälp av guider eller genom att kontrollera FAQ.
Aktiva installationer
Antalet användare kan ge en indikation på dess kvalitet. Du kan kontrollera den statistiken i WordPress bibliotek för tillägg. De mest populära tilläggen har oftast hundratusentals installationer, kanske flera miljoner.

Generellt sett är det bäst att välja tillägg som har åtminstone några hundra installationer. Det ger en viss säkerhet kring tillförlitlighet och pålitlighet, och det visar att användare som har installerat det troligen fortfarande använder det, vilket indikerar dess värde.
Tänk dock på att om du letar efter ett mycket specialiserat tillägg med specifik funktionalitet, kan det naturligtvis finnas ganska få aktiva installationer.
Skärmdumpar
Ett annat sätt att få en bättre förståelse för hur ett WordPress-tillägg fungerar är att titta på de skärmdumpar som tillhandahålls. Skärmdumparna kan ofta vara mer användbara än den medföljande textinformationen, eftersom de visar visuellt hur tillägget fungerar och hur gränssnittet ser ut.
Alla tillägg har inte skärmdumpar, men de som har det visar ofta bilder av både användargränssnittet och administrationspanelen, så att du kan se hur tillägget fungerar i praktiken.

Det kan också vara bra att granska dokumentationen, då den ofta innehåller fler skärmdumpar och steg-för-steg-instruktioner som kan hjälpa dig att bedöma användarvänligheten.
Vanliga frågor – FAQ
Ytterligare ett sätt att utvärdera tillägg är att skrolla ner till avsnittet med vanliga frågor (FAQ) på tilläggets sida. Även om inte alla WordPress-tillägg har en sådan sektion, så finns den hos många.
Här kan du hitta information om hur du installerar och konfigurerar tillägget. Det finns också ofta detaljer om eventuella krav för att använda tillägget, som exempelvis behovet av ett WordPress.com-konto. Ibland kan du även få reda på om tillägget är tillgängligt i ditt specifika land eller din region.

Sammanfattning – WordPress-tillägg
För att välja rätt WordPress-tillägg, fokusera på recensioner och uppdateringar för att bedöma pålitlighet. Kontrollera integrationer med andra verktyg och tillgänglig kundsupport. Antalet aktiva installationer ger en indikation på popularitet, men titta även på skärmdumpar och FAQ för praktisk information. Genom att beakta dessa faktorer ökar du chansen att hitta tillägg som passar dina behov.
Vill du lära dig mer om WordPress?
Klassrumskurser och distanskurser
