08 406 00 30 

Mediakurser

InDesign 19.4 – Nyheter (april 2024)

InDesign nyheter

InDesign 19.4 – Nyheter (april 2024)

InDesign 19.4 – Nyheter (april 2024)

Dags för en ny uppdatering av InDesign och vi börjar vänja oss med att nyheterna är ganska blygsamma. Den här gången är inte den mest intressanta nyheten ens tillgänglig på svenska. Dessutom är flera av nyheterna fortfarande beta-versioner, alltså inte helt färdiga i InDesign 19.4.

Spara och hämta InDesign-dokument i molnet (Beta)

Spara och få åtkomst till InDesign-filer som molndokument för att öka produktiviteten och främja effektivt teamwork. Organisera, hantera och dela molndokument för en smidig designupplevelse, och håll koll på alla versioner av molndokument för att enkelt kunna visa eller återställa en tidigare version.

, InDesign 19.4 – Nyheter  (april 2024)

Lösenordsskydda InDesign-dokument före publicering

Du kan nu säkerställa konfidentialiteten och kontrollen över publicerat material genom att lösenordsskydda dina InDesign-dokument innan du publicerar dem. Skydda känslig information och tillåt selektiv delning med betrodda parter.

, InDesign 19.4 – Nyheter  (april 2024)

Tillgänglighetsförbättringar i InDesign 19.4 för EPUB-dokument

InDesign 19.4 ger en förbättrad EPUB-sidnavigering på olika enheter gör det möjligt för användare att snabbt navigera i texten, vilket främjar en smidig och engagerande läsresa. Du kan lägga till Endnote och Fotnot i ditt dokument, metadata till omslagsbilder och dekorativa bilder utan alt-text.

, InDesign 19.4 – Nyheter  (april 2024)

Exportera och importera användarinställningar i InDesign

I InDesign kan du exportera och importera användarinställningar, vilket garanterar en smidig återställning av dina anpassade inställningar. Den här nyheten har funnits i några månader, men presenteras officiellt i april-uppdateringen.

Generera bilder med text till bild (beta)

Använd enkla textprompter för att skapa foton eller bilder i InDesign. Funktionen Text till bild (beta), som drivs av Adobe Firefly, hjälper dig att skapa flera varianter med en kort beskrivning. Använd det sammanhangsberoende aktivitetsfältet för att generera fotot genom att markera en befintlig ram. Du kan också använda panelen Text till bild (beta) för att generera och montera bilden i dokumentet. Lek med Text till bild (Beta) som du vill i InDesign.

, InDesign 19.4 – Nyheter  (april 2024)

För närvarande är Text till bild (beta) endast tillgängligt i InDesign-versionerna av English International och English North America. Man kan ju fråga sig varför Adobe inte kan göra det här tillgängligt för alla betalande prenumeranter? Vi väntar fortfarande på att Stilpaket med färdiga formatmallar ska komma på svenska. Men Adobes hoppas väl på att vi ska glömma bort den funktionen som kom för något år sen för alla engelska användare. Adobe borde kunna bättre.

Fler blogginlägg

Kategorier

Senaste inlägg

Ansvarig

Ansvarig utgivare
Richard Stenlund
richard@mediakurser.se

Prenumerera

Skaffa egen blogg

wordpress-kurs
Gå en kurs i WordPress

Boka e-handelsvecka 1-5 juli

Fyll i formuläret för att boka din plats.

Kontaktuppgifter
Kontaktinformation
Välj betalsätt