08 406 00 30 

Mediakurser

Byta språk i ditt Adobe-program

Adobe Creative Cloud 2020 Juni uppdatering

Byta språk i ditt Adobe-program

Byta språk i ditt Adobe-program

Förr om åren, när man köpte Adobes program, valde man alltid om man vill köpa det på svenska eller engelska. Ofta var den engelska versionen lite billigare, troligen för att det kostade lite extra att översätta programmen. Men med Creative Cloud kan du byta språk till det som passar dig för tillfället.

Det finns dock ett undantag och det är att vissa Adobe-program inte finns på svenska. Videoredigeringsprogrammen Premiere Pro och After Effects är exempel på två program som bara finns på de stora språken (engelska, franska, tyska, italienska, japanska, kinesiska, ryska, portugiska och spanska). Men trycksaksprogrammen InDesign, Photoshop, Illustrator och Acrobat Pro finns på svenska.

Avinstallera programmet

Så hur gör du då för att byta språk från t.ex. svenska till engelska eller åt andra hållet, från engelska till svenska. I exemplet börjar jag med den svenska versionen och byter till engelska.

byta språk, Byta språk i ditt Adobe-program

Börja med att öppna Creative Cloud-appen. Du hittar en genväg till den till höger i aktivitetsfältet (Win) eller till höger i menyraden (MacOS).

Det första du måste göra är att avinstallera det program du vill ändra språk på. I exemplet byter vi språk på Photoshop. Leta upp programmet i listan och klicka på de tre prickarna till höger och välj Avinstallera. Vänta tills programmet är fullt avinstallerat.

byta språk, Byta språk i ditt Adobe-program

Byta språk i Adobes program

När programmet är avinstallerat är det dags byta standardspråket för installationer. Längst upp i högra hörnet kan du klicka på symbolen för att komma till dina personliga inställningar. Välj Inställningar.

byta språk, Byta språk i ditt Adobe-program

I fönstret för Inställningar väljer du Program.

Skrolla dig ner, längst ner i fönstret, under alla program. Under rubriken Installerar hittar du alternativet för Standardspråk för installation. Det är här du kan byta programspråk på alla de språk du installerar från och med nu. De program som redan är installerade behåller det språk de redan har. Du kan med andra ord ha Photoshop på engelska och InDesign på svenska samtidigt. I bildexemplet väljer jag språket till engelska.

byta språk, Byta språk i ditt Adobe-program
byta språk, Byta språk i ditt Adobe-program

Efter det kan du installera Photoshop på nytt. När installationen är färdig startar du programmet. Redan under programmets start kan du se små ledtrådar om vilket språk som kommer bli programmets.

byta språk, Byta språk i ditt Adobe-program

När programmet startat färdigt ser du det nya språket i alla menyer, inställningar och paneler. Annars är ju allting annat precis som vanligt. Det kan vara bra att tänka på att i vissa menyer, t.ex. Fönster-menyn ligger allt sorterat i bokstavsordning. När du byter språk ändrar du också ordningen på det som ligger i menyn eftersom det heter andra saker i det nya språket.

byta språk, Byta språk i ditt Adobe-program

Fler blogginlägg

justeringspenseln
Grafisk Design

Nya justeringspenseln i Photoshop

Photoshops nya verktyg Justeringspenseln gör lokala bildjusteringar enkla och intuitiva, särskilt för den som är relativt ny i Photoshop. Vi tar en titt på hur Justeringspenseln fungerar i den här

Läs mer »

Kategorier

Senaste inlägg

Ansvarig

Ansvarig utgivare
Richard Stenlund
richard@mediakurser.se

Prenumerera

Skaffa egen blogg

wordpress-kurs
Gå en kurs i WordPress

Boka e-handelsvecka 1-5 juli

Fyll i formuläret för att boka din plats.

Kontaktuppgifter
Kontaktinformation
Välj betalsätt