08 406 00 30 

Mediakurser

Återanvänd gamla inlägg i WordPress

återvinn gamla inlägg

Återanvänd gamla inlägg i WordPress

Återanvänd gamla inlägg i WordPress

Vill du öka trafiken till din hemsida i WordPress? Ett av de enklaste och smartaste sätten för att få mer sidvisningar är att lyfta fram gamla inlägg. Dina gamla inlägg är ofta en guldgruva av intressant material. Ett av problemen med inläggen i WordPress är att för varje nytt inlägg du gör knuffar du också alla gamla inlägg ett steg bakåt. Alla inlägg är kanske inte i form av en nyhet som tappar sitt värde med tiden, utan många inlägg kan vara intressanta för många en lång tid framöver. Och då finns det en del sätt att lyfta fram och få nytta av de här äldre inläggen.

Dela regelbundet gamla inlägg i sociala medier.

gamla inlägg, Återanvänd gamla inlägg i WordPress

De flesta av dina inlägg i sociala medier ses bara av en bråkdel av dina följare. Mestadels p.g.a. att det hela tiden pågår ett sånt utbud av inlägg och nyheter hela tiden. Det är svårt som användare att kunna vara överallt hela tiden. Därför kan det vara bra att lägga ut nya inlägg på olika tider. Tillägget Revive old Posts låter dig dela dina gamla inlägg på t.ex. Facebook, Twitter och LinkedIn med automatik. Det sprider också ut när på dygnet inläggen publiceras för att maximera hur väl du når ut mot olika användare.

gamla inlägg, Återanvänd gamla inlägg i WordPress

Visa länkar till relaterat innehåll

Om du läser en en artikel på någon av de större bloggarna/hemsidorna så hänvisar man ofta till annat innehåll som kan vara relaterat till den artikel du precis läser. Det står kanske att ”Du kanske är intresserad av” eller ”Fler artiklar i ämnet” o.s.v. På så sätt kan nya inlägg länka vidare till gamla inlägg i samma ämne. Den här funktionen är inkluderat i tillägget Jetpack. Fördelen med Jetpack är att allt analyserande, processande och ihopsättande sker på WordPress egna servrar. Med andra ord påverkar funktionen inte prestandan på din egen webbserver.

Dessutom får man ett nytt block med samma funktion vilket gör att vi kan lägga in den här funktionen precis var som helst på sidor och inlägg. Nackdelen med Jetpack är att du får 35-40 andra funktioner och är du inte intresserad av dom är Jetpack kanske ett onödigt stort tillägg. Om du inte vill använd Jetpack och få funktionen med relaterade länkar finns det andra tillägg som samma sak: Shareaholic, Related posts for WordPress, Yet Another Related Posts Plugin (YARPP) eller Contextual Related Posts. Kontrollera bara så att de här tilläggen inte gör din webbplats långsam. Till skillnad från Jetpacks så sker en del processande på webbplatsens egen webbserver.

gamla inlägg, Återanvänd gamla inlägg i WordPress

Lyft fram dina populäraste inlägg

gamla inlägg, Återanvänd gamla inlägg i WordPress

20% av en webbplats sidor har 80% av trafiken. En del inlägg och sidor är helt enkelt populärare än andra. Varför inte få ännu mer trafik till de populära sidorna? Du kommer att få mer nöjda besökare om du visar upp för dom vad andra tycker allra bäst om på hemsidan. Även här finns det många alternativ där WordPress Popular Posts och Popular Posts Widget Extended är två av dom.

gamla inlägg, Återanvänd gamla inlägg i WordPress

Bättre 404-sidor

gamla inlägg, Återanvänd gamla inlägg i WordPress

Alla vet kanske inte vad en 404-sida är. En 404-sida är den sidan man kommer till om länken man klickat på eller adressen man skrivit in för hand inte finns. Det kan röra sig om en länk till en sida som inte finns längre eller att man helt enkelt har stavat fel när man ska skriva in en adress. De flesta WordPress-teman har en 404-sida inbyggd i temat.

Men ofta är den ganska tråkig och användaren får bara veta att man kommit till en sida som inte finns. Här har du chansen att tipsa om andra sidor och inlägg på din hemsida som kan vara värda att besöka. På så sätt kan du behålla användaren på din webbplats istället för att man går vidare till en annan. Med det populära tillägget 404Pages kan du göra din egen 404-sida mer intressant och kanske länka till innehåll som kanske annars fallit i glömska.

gamla inlägg, Återanvänd gamla inlägg i WordPress

Bättre sökfunktion på hemsidan

gamla inlägg, Återanvänd gamla inlägg i WordPress

Sökfunktionen i WordPress är lite sisådär. Den kan du förbättra genom att installera tillägget Better Search och använda det istället. På så sätt ökar du chanserna att man hittar gamla inlägg på din hemsida.

Internlänka till gamla inlägg

Att bygga interna länkar är en viktig del i en SEO-strategi. Gör internlänkandet till en vana. Det är en bra hjälp till dina besökare om du länkar vidare till annat, äldre material när det är relevant. Många surfar runt på webben genom att klicka på länkar som tar dom vidare till nytt material. Se till att din hemsida är full av interna länkar.

Vill du lära dig mer om WordPress?

Vi har både klassrumskurser och distanskurser

>>Vi har också en specialkurs i sidbyggaren Elementor ProFler blogginlägg

Webb

WordPress 6.5 är här

Dags för årets första ”stora uppdatering till WordPress 6.5 ”Regina”. Den nya versionen hämtar som vanligt inspiration från jazzens värld och denna gång hos den berömda jazzviolinisten Regina Carter. Uppdateringen

Läs mer »

Kategorier

Senaste inlägg

Ansvarig

Ansvarig utgivare
Richard Stenlund
richard@mediakurser.se

Prenumerera

Skaffa egen blogg

wordpress-kurs
Gå en kurs i WordPress

Boka e-handelsvecka 1-5 juli

Fyll i formuläret för att boka din plats.

Kontaktuppgifter
Kontaktinformation
Välj betalsätt