08 406 00 30 

Mediakurser

Signera dokument i pdf:er

signera acrobat

Signera dokument i pdf:er

Signera dokument i pdf:er

Tänk att du laddar hem ett interaktivt formulär från t.ex. Skatteverket och fyller i det på skärmen. Sen kommer du till det moment när man ska signera dokumentet. Då upptäcker du att du nu måste spara dokumentet med all din ifyllda information, skriva ut papperet på en skrivare och signera det som vanligt med en penna. Det förtar lite hela idén med interaktiva dokument, eller hur? Borde man inte kunna signera dokument direkt i Acrobat Reader? Det kan man numera i nya Acrobat Reader DC.

Signera dokument direkt i Acrobat Reader DC

Numera behöver du alltså inte Acrobat Pro för att signera dokument på ett enkelt sätt. Du kan istället göra det direkt i den kostnadsfria pdf-läsaren Acrobat Reader DC. Du som kanske har använt Acrobat Reader eller kanske t.o.m Acrobat Pro i några år har säkert upptäckt att den nya versionen av Acrobat inte alls ser ut som tidigare. Det beror på att man anpassat utseendet till läsplattor och mobiltelefoner. Det gör att gränssnittet blir lite konstigt på en dator. Ungefär på samma sätt som Windows 8 fungerade alldeles utmärkt i en mobiltelefon, men gav många huvudvärk på en dator.

Det är inte bara anpassningar för den mobila världen som hänt i nya Acrobat Reader DC. Man har faktiskt också lagt till en del positiva saker och funktionen att kunna signera dokument är en sån funktion som förbättrats betydligt sen tidigare.

I den här filmen visar jag hur du kan fylla i och signera dokument direkt i Acrobat Reader DC. Sen återstår alltid frågan om t.ex Skatteverket godkänner en signatur som inte är gjord i vanligt bläck, men i många sammanhang kommer det att fungera att signera direkt i Acrobat. Så här är filmen som visar hur du kan fylla i ett formulär och signera dokument direkt i nya Acrobat Reader DC.

>> Ladda ner Acrobat Reader DC här


Vill du lära dig mer om PDF:er och Acrobat?

Vi har både klassrumskurser och distanskurser

>> Acrobat Grundkurs klassrum >> Acrobat Grundkurs distans


Fler blogginlägg

Adobe Creative Cloud 2020 Juni uppdatering
Acrobat

Byta språk i ditt Adobe-program

Förr om åren, när man köpte Adobes program, valde man alltid om man vill köpa det på svenska eller engelska. Ofta var den engelska versionen lite billigare, troligen för att

Läs mer »