08 406 00 30 

Mediakurser

Premiere Pro 2024 – nyheterna

premiere pro 2024 nyheter

Premiere Pro 2024 – nyheterna

Premiere Pro 2024 – nyheterna

På Adobe Max presenterades en hel del intressanta uppdateringar till Adobe Premiere Pro 2024. Premiere Pro är nu snabbare än någonsin. Programmet har fem gånger snabbare prestanda i tidslinjen, nya textbaserade redigeringsfunktioner, enklare och mer konsekvent färghantering och en hel del andra förbättringar som kan förbättra arbetsflödet.

Textbaserad redigering

I vissa typer av filmat material kan textbaserad redigering snabba upp arbetsflödet. Du kan ta bort alla pauser i tal med ett enda klick och få mer kontroll över din transkriptionsvy. I en del typer av filmat material kan det här spara mycket tid i redigeringsprocessen.

premiere pro 2024, Premiere Pro 2024 – nyheterna

I panelen Text kan du automatiskt transkribera vilken sekvens som helst för att skapa en textavskrift. Efter det kan du redigera den avskriften med textbaserad redigering och se ändringarna återspeglas i din tidslinje! Genom att ta bort ett ord eller en fras från transkriptionen försvinner den delen också från din sekvens. Perfekt för t.ex. intervjuer eller när man spelar in tal efter manus.

Flerkanaligt ljudstöd gör också att du kan välja att transkribera en ljudfil med en specifik kanal eller en blandning av alla kanaler.

Färginställningar i Premiere Pro 2024

premiere pro 2024, Premiere Pro 2024 – nyheterna

Enklare färginställningar och tonmappning av högre kvalitet gör det lättare att producera snygga färger utan extra, komplicerade steg. Färginställningarna samlar många färgval på en enda flik så att du snabbt och enkelt kan göra ändringar och se resultatet.

Fliken Inställningar under Lumetri Color konsoliderar inställningar, projektfärginställningar, källklippfärginställningar, sekvensfärginställningar och färginställningar för sekvensklipp, som tidigare var spridda över paneler och allmänna inställningar i Premiere

Autotaggning av ljud

Den nya funktionen Audio Auto-Tag taggar automatiskt ljudfiler som dialog, musik, SFX eller miljöljud (ambience). I panelen Essential Sound får de olika ljudtyperna passande inställningar för att förbättra just den ljudtypen. När den automatiska taggningen är klar visas de identifierade taggarna i panelen Essential Sound.

premiere pro 2024, Premiere Pro 2024 – nyheterna

När du markerar en tagg markeras alla klipp som är taggade med den kategorin automatiskt. Ett snabbare sätt att redigera ljud i Premiere Pro 2024.

Effects Manager

Med Effects Manager kan du hantera alla plugin-program från tredje part på ett och samma ställe. Hitta, felsök och inaktivera inkompatibla plugins för att förbättra systemstabiliteten så slipper du krascher och omstarter

premiere pro 2024, Premiere Pro 2024 – nyheterna

Projektmallar för snabba projektstarter

Spara projekt som mallar så att du kan starta det nya projektet med redan organiserade lagerplatser och sekvenser. Om du vill spara ett projekt som en mall väljer du ”File > Save as template”. Det hjälper dig att ha samma varumärke, färger och tillgångar i flera projekt, vilket kan vara användbart när du skapar t.ex. reklamfilmer och liknande.

Återställ projekt med Recovery Mode

Fortsätt efter kraschen där du var med automatisk projektåterställning. Nu kan du enkelt återställa och fortsätta arbeta med dina Premiere Pro-projekt om programmet oväntat kraschar. När du återstartar Premiere Pro öppnar sig ett popup-fönster. Där väljer du ”Open again” för att öppna alla projekt precis som dom såg ut innan kraschen.

premiere pro 2024, Premiere Pro 2024 – nyheterna

Vill du återställa tidigare versioner av dina projekt till det senaste användarsparade läget med hjälp av ”File >> Revert”.

Fler mindre förbättringar i Adobe Premiere Pro 2024

Premiere Pro stöder nu H/W-avkodning och kodning av H264/HEVC-filer på Intel Discrete Graphics-kort (Intel Arc), vilket ytterligare ökar appens prestanda.

Dessutom har man lagt till GPU-hårdvaruavkodningsacceleration för REDs R3D-råformat på Windows (med GPU-acceleration som redan levereras för macOS). GPU-stöd fungerar för NVIDIA och AMD GPU: er med 6 GB eller mer GPU-minne.

Du kan också lägga till, redigera och behålla en enda uppsättning anpassade mål i exportläget.

Sammanfattning

Kanske inga revolutionerande nyheter i Premiere Pro 2024, men en del nya funktioner och förbättringar som gör att vi kan arbeta effektivare och snabbare. Men för den som redan testat beta-versionen, som finns tillgänglig för nedladdning, vet att det väntar ännu mer spännande nyheter runt hörnet.


Vill du lära dig mer om Premiere Pro?

Vi har både klassrumskurser och distanskurser

>> Premiere Grundkurs klassrumskurs | >> Premiere Fortsättningskurs klassrumskurs
>> Premiere Grundkurs distanskurs


>> Jag vill veta mer om Adobe Premiere Pro

Fler blogginlägg

Elementor #324190

Spellista 15 Videoklipp Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo 0:16 Exempelvideo

Läs mer »
webp och avif
Grafisk Design

WebP och AVIF i Photoshop

På senare år har det kommit två nya bildformat för webb, webP och AVIF. WebP står för WebPicture och AVIF för AV1 Image File Format. Båda formaten komprimerar bilder mer

Läs mer »

Kategorier

Senaste inlägg

Ansvarig

Ansvarig utgivare
Richard Stenlund
richard@mediakurser.se

Prenumerera

Skaffa egen blogg

wordpress-kurs
Gå en kurs i WordPress

Boka e-handelsvecka 1-5 juli

Fyll i formuläret för att boka din plats.

Kontaktuppgifter
Kontaktinformation
Välj betalsätt