08 406 00 30 

Mediakurser

Photoshop Online – bildredigering i webbläsaren

photoshop online

Photoshop Online – bildredigering i webbläsaren

Photoshop Online – bildredigering i webbläsaren

Adobe lanserade nyligen en ny version av Photoshop online, som är en webbbaserad version av den populära bildredigeraren. Den nya versionen har ett antal förbättringar jämfört med den tidigare versionen.

Ökad prestanda – Photoshop online är snabbare och mer responsiv än tidigare.

En av de mest uppenbara förbättringarna i den nya versionen är den ökade prestandan. Den nya versionen är mycket snabbare och mer responsiv än tidigare, vilket gör det möjligt att arbeta med större och mer komplexa bilder utan att behöva vänta på att programmet ska ladda.

photoshop online, Photoshop Online – bildredigering i webbläsaren

Förbättrad funktionalitet

Den finns ett antal nya funktioner, bland annat stöd för fler filtyper, bättre AI-drivna verktyg och en ny layout som gör det lättare att hitta de verktyg och funktioner du behöver.

Ökad tillgänglighet

Photoshop online gör bildredigeraren tillgänglig för fler användare som den med begränsade datorresurser eller som inte har möjlighet att installera den traditionella desktopversionen av Photoshop.

Den nya versionen av Photoshop online har också ett antal nya funktioner som gör den mer kraftfull och mångsidig. En av de mest efterlängtade funktionerna är stöd för fler filtyper. Den nya versionen kan nu öppna och redigera bilder i ett bredare utbud av filformat, inklusive PSD, JPEG, PNG, TIFF och RAW.

En annan ny funktion är ett antal nya AI-drivna verktyg. Dessa verktyg använder artificiell intelligens för att automatisera uppgifter som vanligtvis kräver en hel del manuellt arbete. Ett exempel på ett sådant verktyg är ”Quick Select”, som gör det möjligt att välja objekt i ett foto med bara några klick.

Sammanfattning – Photoshop Online

Den nya versionen av Photoshop online är en betydande förbättring jämfört med den tidigare versionen. Den är snabbare, mer funktionsrik och mer tillgänglig än tidigare. Det gör den till ett attraktivt alternativ för både nybörjare och erfarna användare.

photoshop online, Photoshop Online – bildredigering i webbläsaren

Dock bra att veta att det är en nedbantad version av desktopversionen, så den som redan använder datorversionen kommer att sakna en hel del funktioner. Det går inte heller att skaffa enbart Photoshop Online till ett lägre pris utan det ingår som en del av de vanliga planerna där datorversionerna av både Photoshop och Lightroom ingår. Inget nedbantat Photoshop till lägre pris alltså.

Än så länge finns Photoshop online endast för dator med webbläsarna Google Chrome och Microsoft Edge version 102 och senare (64-bitars) och Firefox version 111. Så mobilversionen är något vi får se fram emot.


>> Läs mer och testa Photoshop Online

Fler blogginlägg

Kategorier

Senaste inlägg

Ansvarig

Ansvarig utgivare
Richard Stenlund
richard@mediakurser.se

Prenumerera

Skaffa egen blogg

wordpress-kurs
Gå en kurs i WordPress