08 406 00 30 

Mediakurser

Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

photoshop 25.7 nyheterna

Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

Varje år släpper Adobe två uppdateringar av alla appar, en stor uppdatering och en lite mindre. I april 2024 var det dags för den lite mindre uppdateringen till Photoshop 25.7. Den innehåller väldigt få och små förbättringar av Photoshop. Men samtidigt får vi, om vi vill, en försmak om vad som kommer att komma i höstens stora uppdatering, om vi installerar Beta-versionen av Photoshop.

Förbättrad teckensnittsläsare

En av de mer märkbara uppdateringar i Photoshop 25.7 har med teckensnittshanteringen att göra. Först och främst är teckensnittshanteringen nu en del av det kontextuella verktygsfältet.

Photoshop 25.7, Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

Adobe Fonts har funnits ett par år i Photoshop, men i Photoshop 25.7 har man förbättrat hur man lägger till någon av dom mer än 25 000 Adobe-teckensnitten. Du hittar dom på fliken Fler teckensnitt inuti teckensnittshanteraren.

Photoshop 25.7, Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

Håll muspekaren över för att förhandsgranska teckensnittet direkt i bilden och använd ytterligare filter för språk, teckensnittsklass och taggar för att söka mer exakt.

När ett nytt teckensnitt har lagts till från molnet läggs det till automatiskt i alla dina Creative Cloud-program. Du hittar dina befintliga teckensnitt och de som du har lagt till från molnet på fliken Dina teckensnitt i Creative Cloud-appen.

Tydligare objektmarkering i Photoshop 25.7

När du för musen över ett objekt får du en ram omkring objektet som visar dess gränser på arbetsytan. Dessutom markeras motsvarande lager i panelen Lager.

Photoshop 25.7, Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)
Photoshop 25.7, Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

Enklare att importera och exportera funktionsmakron

Du kan spara en eller flera funktionsmakron i panelen Händelser. Du kan numera också importera .atn-actionsfiler genom att dra dem nästan var som helst till Photoshop-gränssnittet.

Nyheter i Beta-versionen av Photoshop

Om du följer med på sociala medier eller i olika användarforum så har du säkert sett att det här är en av de största uppdateringarna av Photoshop någonsin. Men om du uppdaterar Photoshop och letar runt i programmet hittar du inte många förändringar. (De som fanns är de som beskrivs i det här inlägget ovan).

Photoshop 25.7, Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

Det man syftar på är att det parallellt med ”riktiga” Photoshop också finns en beta-version av programmet. Vem som helst som prenumererar på Photoshop med Creative Cloud kan ladda ner beta-versioner på många av programmen och även till Photoshop. Och i beta-versionen av Photoshop (25.9) finns det en hel del nyheter. De flesta av dom funktionerna förväntas komma till ”riktiga” Photoshop under höstens uppdatering till Photoshop 2025. Men om du inte vill vänta kan du ladda ner beta-versionen av Photoshop och testa alla nyheter redan idag.

Adobe Photoshop Beta (version 25.9)

Mycket av nyheterna i beta-versionen handlar om förbättringar av ai i Photoshop. Generativ fyllning drivs nu av Adobe Firefly Image 3-modellen, som ger avsevärt förbättrad fotografisk kvalitet, exakta kontroller för att informera dina resultat, bättre snabb förståelse för att förstå komplexa beskrivningar och generationsvariation för att utforska olika resultat. Genererade resultat kommer att vara av högre kvalitet, vilket gör att du kan skapa med mer avsiktlighet, iterera med större effektivitet och ge liv åt din vision med högre noggrannhet, detaljer och realism.

Generera variationer med referensbild

Ladda upp en referensbild för att skapa mer relevanta och anpassade varianter. Du får större kontroll över dina genererade resultat om du parar ihop bilden med beskrivande textmeddelanden.​

Photoshop 25.7, Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

Funktionen Referensbild är tillgänglig som en del av arbetsflödet Generera fyllning, för att ladda upp en bild som hjälper till att påverka innehållet i de genererade varianterna. Den här funktionen är mest användbar när detaljer är svåra att beskriva i text.

Du kan också få mer kontroll över dina genererade utdata genom att ladda upp en referensbild för att påverka stil eller innehållet i varianter när du använder Generative Fill, Generative Expand och Generate Image.

Generera en hel bild

Med Generera bild kan du skapa hela bilder från grunden med hjälp av beskrivande textmeddelanden och ytterligare kreativa kontroller. Generera komplexa, anpassade sammansättningar på en arbetsyta för att skapa idéer, utforska olika stilar och förfina koncept mer effektivt.

Skapa varianter som liknar de du gillar

Använd Generera liknande för att iterera variationer av befintliga utdata skapat med Generative Fill, Generative Expand och Generate Image.

Photoshop 25.7, Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

Skapa en ny bakgrund

Med funktionen Generera bakgrund kan du skapa en ny bakgrund för din bild med genererat innehåll som matchar motivets belysning, skuggor och perspektiv.

Det förenklar arbetsflöden och sparar tid med en strömlinjeformad upplevelse i det kontextuella aktivitetsfältet.  Dessutom kan du importera en annan bild från din enhet och infoga den som bakgrund eller välja färgfyllning för att ändra bakgrunden till önskad färg.

Du börjar med att klicka på Ta bort bakgrund i det kontextuella aktivitetsfältet. Det tar bort bakgrunden från motivet. Efter det kan du generera en ny bakgrund genom att skriva en beskrivning i textprompten eller importera en egen bakgrundsbild genom att välja Importera bakgrund.

Photoshop 25.7, Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)
Photoshop 25.7, Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

Förbättra detaljer

Eftersom de generativa ai-funktionerna i Photoshop än så länge bara skapar 1024×1024-delbilder. Så kan man inte alltid använda dom till bilder som är tänkta för tryck. Men med nya funktionerna som kan skärpa detaljer och förbättra tydligheten i genererade variationer utökar man i alla fall möjligheterna till att använda genererat material, åtminstone i lite mindre format.

Photoshop 25.7, Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

Den nya justeringspenseln

En del tycker den här nya justeringspenseln bara är en gimmick som inte tillför särskilt mycket. Andra tycker att den snabbar upp arbetsflödet väldigt mycket när man arbetar med justeringslager. Du avgör själv. Nu kan du i alla fall använda icke-förstörande justeringar på specifika delar av en bild i ett enda steg med justeringspenseln. Tidigare har du först fått skapa ett justeringslager och efter det påverka masken i lagret med en pensel. Justeringspenseln gör allt det där i ett enda steg.

Photoshop 25.7, Nyheterna i Photoshop 25.7 (april 2024)

>> Läs mer om nyheterna i beta-versionen på Adobes webbplats

Fler blogginlägg

Kategorier

Senaste inlägg

Ansvarig

Ansvarig utgivare
Richard Stenlund
richard@mediakurser.se

Prenumerera

Skaffa egen blogg

wordpress-kurs
Gå en kurs i WordPress

Boka e-handelsvecka 1-5 juli

Fyll i formuläret för att boka din plats.

Kontaktuppgifter
Kontaktinformation
Välj betalsätt