08 406 00 30 

2023-09-23 06:03

Mediakurser

Nyheter i Photoshop 2022 augusti

nyheter i photoshop 2022

Nyheter i Photoshop 2022 augusti

Nyheter i Photoshop 2022 augusti

I augusti har det kommit uppdateringar av programmen i Creative Cloud. Du kanske har sett de nya startfönstren i programmen? Som vanligt handlar uppdateringarna i InDesign bara om buggfixar.Illustrator har fått en händelsepanel samt punkt och nummerlistformatering och i Photoshop 2022 hittar vi faktiskt också en del små nyhete . Vi ska ta en titt på vad som är nytt i den här mini-uppdateringen av Photoshop.

Molnservice för objektmarkering

Med augusti 2022-utgåvan av Photoshop 23.5 kan du få bättre kvalitet på friläggningar genom att använda molntjänsten Select Subject. Genom att bearbeta markeringar i molnet får du bättre kvalitet än om du bearbetar bilden på din egen dator.

Du kan ställa in om du vill använda molntjänsten eller din egen enhet, både i Inställningar i avsnittet Bildbehandling eller i kontrollpanelen när du valt verktyget Objektmarkering.

nyheter i Photoshop 2022 objektmarkering

Om du arbetar med Markera och maskera hittar du samma alternativ på knappen Välj Motiv.

markera och maskera molnbehandling nyheter i Photoshop

Växla mellan molnläget när du arbetar med detaljer och enhetsläget när du behöver snabbare resultat.

Inställningar för neutralt färgläge

Nu kan du använda neutrala färger för element i användargränssnittet i programramen (till exempel knappen Dela). Navigera till Inställningar >> gränssnitt så ser du en kryssruta under Utseende avsnitt för neutralt färgläge.

Sök bland inställningar i Windows

Nu kan även Windows-användare söka bland inställningarna med nyckelord i en sökruta

Sökfältet är aktiverat som standard och tillgängligt för alla. Det är placerat nära det övre högra hörnet av dialogrutan Inställningar.

sökning för windows

Förbättrat neuralt filter för harmonisering

Det här filtret har funnits en tid, men har förbättrats i den här uppdateringen. Harmonisera färgerna och ljusstyrkan hos lager i dina kreativa arbetsflöden genom att justera inställningarna styrka, mättnad och ljusstyrka för att skapa en perfekt balanserad sammansatt sammansättning.

neural filter
neural filter harmonisering nyheter i Photoshop

En sista liten nyhet är bättre förhandsvisningar av 16-bitarsbilder. Du kan få fler tonvariationer och färg- och ljusstyrkejusteringar i dina 16-bitars dokument med en uppdaterad funktion för exakta förhandsgranskningar. Dessutom får du mer exakt sammansättning och histogram och ett minskat utrymme för datafel och banding.

Det var alla nyheter i Photoshop 2022 i det man måste kalla för miniuppdatering.

>> Skaffa Photoshop med Creative Cloud

Fler blogginlägg

Adobe Max
Grafisk Design

Anmäl dig till Adobe MAX 2023

Adobe MAX är världens största kreativitetskonferens. 2023 års upplaga kommer att äga rum i Los Angeles, Kalifornien, den 10-12 oktober. På konferensen kan kreatörer att lära sig nya färdigheter, bli

Läs mer »