08 406 00 30 

Mediakurser

Nya funktioner med Elementor 3.15 Beta

Nya funktioner med Elementor 3.15 Beta

Nya funktioner med Elementor 3.15 Beta

WordPress är världens populäraste CMS-system för att redigera webbsidor. De flesta använder WordPress egen innehållsredigerare. Men 16% av alla som använder WordPress redigerar webbplatsen med tillägget Elementor. Elementor är en sidbyggare som hjälper dig att bygga snygga och avancerade layouter helt utan kod.

Elementor har funnits i många år nu och det pågår hela tiden förbättringar av tillägget. Vi tar en titt på de nya funktioner som man kan testa i Elementor 3.15 Beta. Den här uppdateringen har ett par spännande nya funktioner och förbättringar, inklusive en kraftfull ny taxonomifilterwidget, en moderniserad dragspelswidget och AI-driven borttagning av bildbakgrunder.

Du behöver Elementor Pro för att få alla nyheter

Alla som har Elementor Pro installerat på sin webbplats kan testa de nya funktionerna. Men betafunktioner är inte 100% fungerande så det kan medföra problem med din webbplats. Därför rekommenderar vi att du testar dom nya funktionerna i en testmiljö, inte på din befintliga webbplats.

Om du vill testa de nya funktionerna gör du så här:

 1. Gå till din WordPress-adminpanel.
 2. Klicka på Elementor i vänster sidofält för att öppna inställningssidan för Elementor.
 3. Navigera till fliken ”Verktyg”.
 4. Klicka på ’Version Control’.
 5. Där hittar du ett alternativ för att aktivera funktionen ”Beta Tester”. Markera rutan ”Aktivera betatestare”.
 6. Glöm inte att spara ändringarna.

  När du har aktiverat betatestning bör du kunna se att dina Elementor-tillägg finns redo för en uppdatering. Gör de uppdateringarna och du kan testa de nya funktionerna!

  Ny taxonomifilterwidget (Endast Elementor Pro)

  Den nya widgeten Taxonomifilter är här, och den kommer att revolutionera hur dina besökare interagerar med ditt innehåll. Detta dynamiska verktyg låter dina besökare filtrera inlägg baserat på kategorier, taggar eller någon anpassad taxonomi, vilket ger en mer engagerande och interaktiv användarupplevelse.

  , Nya funktioner med Elementor 3.15 Beta

  Den här funktionen är perfekt för alla webbplatser med en stor mängd innehåll eller ett brett utbud av produkter. Det ger en mer skräddarsydd användarupplevelse och gör det enklare att navigera i innehållet.

  Ny dragspelswidget för fullständig designflexibilitet

  Nested Accordion-widgeten är en annan intressant nyhet. Den här funktionen ger ett extra lager av organisation och designflexibilitet, vilket gör varje objekt till en behållare, för obegränsad flexibilitet, så att du kan infoga valfri widget och innehållstyp. Det är ett fantastiskt verktyg för att presentera en stor mängd information på ett rent, organiserat och användarvänligt sätt.

  , Nya funktioner med Elementor 3.15 Beta

  Oavsett om du skapar en FAQ-sida, en produktfunktionslista eller något annat innehåll som drar nytta av en hierarkisk struktur, är Nested Accordion-widgeten ett verktyg du kommer ha nytta av.

  Förbättrade stylingfunktioner i karusellen och loopkarusellen (Endast Elementor Pro)

  Elementor 3.15 Beta ger nya möjligheter att anpassa Carousel och Loop Carousel-widgetarna. Dessa förbättringar är utformade för att ge dig verktyg för att skapa unika karuseller som är perfekt anpassade till din webbplats design.

  Medan Carousel och Loop Carousel-widgetarna redan innehåller sidnumrerings- och navigeringspilar kan man nu justera positionen och orienteringen för dessa element, så att du kan skapa en karusell som passar sömlöst med webbplatsens estetik. Oavsett om du vill flytta sidnumreringen eller placera navigeringselement sida vid sida.

  , Nya funktioner med Elementor 3.15 Beta

  Du kan också justera färgen, bakgrundsfärgen, gränsen och rutskuggan för varje navigeringsikon. Det innebär att du kan se till att alla delar av din carousel matchar ditt varumärke och din designvision.

  Elementor AI för bilder

  Elementor 3.15 Beta integrerar AI-funktioner i bildredigeringsprocessen. Det gör bildredigeringen mer effektiv och tillgänglig direkt i Elementor-redigeraren.

  , Nya funktioner med Elementor 3.15 Beta

  I den här första versionen finns möjligheten att ta bort bakgrunden från en bild. Tidigare har man behövt använda externa bildredigerare som Photoshop eller Canva för att samma sak. Nu kan du helt enkelt välja en bild i Elementor-redigeraren, välja alternativet ”Redigera med AI” och välja ”Ta bort bakgrund”. Inom några sekunder har du en transparent PNG-fil, redo att användas på webbplatsen.

  Du kan också ersätta bakgrunden i en bild. Allt du behöver göra är att ange ett kommando för AI, och det genererar en ny bakgrund. En unik, anpassad bild skapad direkt i Elementor-redigeraren. Det öppnar en värld av möjligheter inom bildredigering, så att du kan skapa anpassade bilder utan att behöva andra bildredigeringsprogram.

  Uppdaterade experiment

  Elementor 3.15 Beta har också några betydande förändringar i området Experiment och funktioner. Det är här du kan aktivera eller inaktivera vissa funktioner i Elementor. Med den här uppdateringen aktiveras flera funktioner som standard, inklusive optimerad DOM-utdata, förbättrad inläsning av tillgångar och Global Style Guide. Dessa funktioner är utformade för att förbättra webbplatsens prestanda och användbarhet.

  , Nya funktioner med Elementor 3.15 Beta

  Kom ihåg att detta är en betaversion, och det rekommenderas inte för webbplatser som är live. Men man kan ha stor nytta av att testa de här funktionerna i förväg så att man kan planera hur man ska använda dom när funktionerna blir en del av de vanliga uppdateringarna.

  Vill du lära dig mer om WordPress?

  Vi har både klassrumskurser och distanskurser

  >>Vi har också en specialkurs i sidbyggaren Elementor Pro


  Se en film med alla nyheter i Elementor 3.15 Beta

  >> Vill du skaffa Elementor Pro till din webbplats?

  Fler blogginlägg

  Webb

  WordPress 6.5 är här

  Dags för årets första ”stora uppdatering till WordPress 6.5 ”Regina”. Den nya versionen hämtar som vanligt inspiration från jazzens värld och denna gång hos den berömda jazzviolinisten Regina Carter. Uppdateringen

  Läs mer »

  Kategorier

  Senaste inlägg

  Ansvarig

  Ansvarig utgivare
  Richard Stenlund
  richard@mediakurser.se

  Prenumerera

  Skaffa egen blogg

  wordpress-kurs
  Gå en kurs i WordPress

  Boka e-handelsvecka 1-5 juli

  Fyll i formuläret för att boka din plats.

  Kontaktuppgifter
  Kontaktinformation
  Välj betalsätt