08 406 00 30 

Mediakurser

Funktioner i WordPress du inte känner till

wordpress funktioner

Funktioner i WordPress du inte känner till

Funktioner i WordPress du inte känner till

Om du gått vår kurs WordPress Grund har du fått lära dig grunderna i vad du behöver för att arbeta och utveckla en hemsida med WordPress. WordPress är i grunden ganska enkelt att lära sig och använda, även om alla funktioner kanske inte är byggda på ett helt konsekvent sätt. En del funktioner är inte alldeles självklara, så här kommer tre tips på funktioner i WordPress som du kanske inte kände till och som inte heller är så enkla att hitta.

Skapa länk genom att klistra in

Funktioner i WordPress, Funktioner i WordPress du inte känner till

Vi kan börja med hur du kan skapa en länk av ett ord i texten på ett enklare sätt. Normalt sätt markerar du det ord i texten som ska bli en länk och klickar sen på länkverktyget, fyller i URL:en och trycker på OK så har du din länk.

Funktioner i WordPress, Funktioner i WordPress du inte känner till
Kopiera url:en

Men vad få känner till att om du vill skapa en länk till en annan sida på nätet kan du kopiera url:en till urklippet (datorns minne), och sen bara markera ordet som ska bli länk och klistra in så skapar WordPress länken automatiskt.

Funktioner i WordPress, Funktioner i WordPress du inte känner till
Markera en bit text, klistra in och där har du en länk, enkelt eller hur?

Radera inläggets permalänk för att återgenerera den

Om du byter namn på ett inlägg innan du publicerar det så vill du oftast också se till att inläggets permalänk (url) har samma namn som inläggets titel. Om du klickar på Redigera och bara raderar hela permalänken kommer den att återgenereras från det nya namnet på inlägget.

Funktioner i WordPress, Funktioner i WordPress du inte känner tillPanelinställningar är användarbaserade

Du känner kanske till att man genom knappen Panelinställningar högst upp till höger kan aktivera och stänga av funktioner i WordPress. Men även fast många kanske har sett den knappen så är det få som tänker på att den finns när de egentligen behöver den. Och säkert är det många som inte ändrar inställningarna på sidan för att man inte vill förändra något för någon annan användare.

Funktioner i WordPress, Funktioner i WordPress du inte känner till

Men det många inte vet är att de inställningarna sparas i databasen per användare. Det betyder att om du ändrar vilka funktioner du kommer åt i adminpanelen så är det bara du som kan se de funktionerna. Alla andra som arbetar med samma hemsida har sina egna funktioner aktiverade i adminpanelen.

Det var några funktioner i WordPress du kanske inte kände till?

Vill du lära dig mer om WordPress?

Vi har både klassrumskurser och distanskurser

>>Vi har också en specialkurs i sidbyggaren Elementor Pro


Fler blogginlägg

Webb

WordPress 6.5 är här

Dags för årets första ”stora uppdatering till WordPress 6.5 ”Regina”. Den nya versionen hämtar som vanligt inspiration från jazzens värld och denna gång hos den berömda jazzviolinisten Regina Carter. Uppdateringen

Läs mer »

Kategorier

Senaste inlägg

Ansvarig

Ansvarig utgivare
Richard Stenlund
richard@mediakurser.se

Prenumerera

Skaffa egen blogg

wordpress-kurs
Gå en kurs i WordPress