08 406 00 30 

Mediakurser

Stäng av detaljerade verktygstips i Photoshop CC

detaljerade verktygstips

Stäng av detaljerade verktygstips i Photoshop CC

Stäng av detaljerade verktygstips i Photoshop CC

Med Photoshop CC 2018 kom något som kallas för detaljerade verktygstips. Funktionen är väldigt bra för den som är ny i Photoshop och som behöver lära sig hitta bland de olika verktygen och förstå vad man kan göra. Men för den som redan känner sig hemma i gränssnittet är funktionen mest irriterande. Som tur är kan man stänga av dom.

I teorin låter detaljerade verktygstips som en bra idé. Vem skulle inte vilja ha en animering som visar hur verktyget fungerar?

detaljerade verktygstips, Stäng av detaljerade verktygstips i Photoshop CC
Detaljerat verktygstips som en animering

Det enkla svaret är alla som redan vet hur verktygen fungerar. Så om du är ny i Photoshop kan du säkert uppskatta animeringen som hjälper dig att välja rätt verktyg. Men när du får mer erfarenhet blir animeringarna lite irriterande och tar upp en del utrymme på skärmen utan att du har någon nytta av dom.

Stäng av detaljerade verktygstips

Vi kan stänga av visningen av animeringarna. Det gör vi genom att gå till Photoshops inställningar. Har du Mac går du till Photoshop-menyn, använder du WIndows går du längst ner i Redigera-menyn. Gå till avdelningen Verktyg (den övre, det finns två stycken). Nästan högst upp hittar du inställningen för att ”Visa detaljerade verktygstips”. Det är bara att klicka bort bocken i rutan så slipper vi filmerna som sätter igång att spela upp så fort vi för musen över ett verktyg.

detaljerade verktygstips, Stäng av detaljerade verktygstips i Photoshop CC

Med inställningen för detaljerade verktygstips avstängd får du istället upp en liten textruta med verktygets namn. Man kan stänga av visningen på den rutan, men den har aldrig stört mitt arbete så jag brukar låta den vara kvar.

detaljerade verktygstips, Stäng av detaljerade verktygstips i Photoshop CC

Vill du även slippa den lilla rutan med texten kan du också stänga av den funktionen bland inställningarna. Det är den som heter Verktygstips som ligger ovanför den detaljerade inställningen.

Så det var en kort genomgång om hur du tar bort visningen av den här animeringen som dyker upp när du väljer verktygen i Photoshop.

>> Skaffa Photoshop med Creative Cloud

Fler blogginlägg

justeringspenseln
Grafisk Design

Nya justeringspenseln i Photoshop

Photoshops nya verktyg Justeringspenseln gör lokala bildjusteringar enkla och intuitiva, särskilt för den som är relativt ny i Photoshop. Vi tar en titt på hur Justeringspenseln fungerar i den här

Läs mer »
webp och avif
Grafisk Design

WebP och AVIF i Photoshop

På senare år har det kommit två nya bildformat för webb, webP och AVIF. WebP står för WebPicture och AVIF för AV1 Image File Format. Båda formaten komprimerar bilder mer

Läs mer »

Kategorier

Senaste inlägg

Ansvarig

Ansvarig utgivare
Richard Stenlund
richard@mediakurser.se

Prenumerera

Skaffa egen blogg

wordpress-kurs
Gå en kurs i WordPress

Boka e-handelsvecka 1-5 juli

Fyll i formuläret för att boka din plats.

Kontaktuppgifter
Kontaktinformation
Välj betalsätt