Mediakurser

Meny

CORONAINFO: Samtliga kurser kan genomföras online vid egen dator hemma eller i klassrum med max 4 deltagare.
Du väljer hur du vill delta i bokningen. VÄLKOMMEN!

Unsplash tillägg

Unsplash gratis bilder med nytt tillägg

Det finns en hel del webbplatser att hitta bilder som man kan ladda ner och använda på webbplatsen. Du kanske redan känner till Pixabay eller Pexels som är två av de största webbplatserna för gratisbilder. Ett annat alternativ är Unsplash som har mer än 1 miljon bilder.

Unsplash
Unsplash tillägg till WordPress

Unsplash Credits och alt-text

Nu har Unsplash släppt ett eget tillägg till WordPress vilket gör det möjligt att ladda ner bilder direkt inne i WordPress. Tillägget ger redigeraren ett eget block för Unsplash-bilder och gör det möjligt att söka och ladda ner bilder direkt inne i blocket. Dessutom följer det automatiskt med credits till fotografen och en alt-text.

Unsplash block
Bild med fotokredit

Bilderna också i WordPress mediabibliotek. Det sparar tid då man slipper lämna WordPress för att att söka, ladda ner och ladda upp bilder i ett nytt fönster.

Mediabiblioteket
Nedladdad bild i mediabiblioteket

Det finns redan andra tillägg som gör samma sak, t.ex. Instant Images, med mer än 50 000 aktiva installationer.

Instant images

Anledningen till att man skapat ett eget tillägg är att man ville försäkra sig om att det verkligen följde med attribution till fotografen, samt att man genom att använda ett eget CDN kan försäkra sig om att nedladdningarna går snabbt och utan problem. Tillägget hanterar allt osynligt i bakgrunden och integrationen med blockredigeraren gör att det känns som en naturlig del av WordPress. Har du redan varit inne på webbplatsen känner du igen dig i hur det fungerar inne i WordPress.

blank

Hur kan man ladda ner bilder utan att betala?

Hur tjänar Unsplash pengar om de kan erbjuda bilder gratis? I december 2019 lanserade man “Unsplash for Brands”för att kunna tjäna pengar. Unsplash visar tillsammans med andra organiskt rankade bilder på en framträdande plats i sökresultaten. Och företaget är inte färdiga ännu utan planerar att addera flera funktioner till tillägget efter hand.