08 406 00 30 

Mediakurser

InDesign CS6 slutar fungera i nya MacOS

Indcs6

InDesign CS6 slutar fungera i nya MacOS

InDesign CS6 slutar fungera i nya MacOS

Apple Worldwide Developers Conference, hölls den 3 – 7 juni, 2019. En av de viktigaste nyheterna var MacOS 15, som kommer att kallas för MacOS Catalina. Den nya versionen av MacOS kommer att släppas någon gång i höst. Men den här gången är det inte bara att installera det nya operativsystemet och få en snabbare och fräschare dator med nya funktioner. Program som Adobe InDesignCS6 kommer att sluta fungera.

MacOS Catalina kommer inte längre stödja program som i 32-bitarsversion. De kommer helt enkelt inte att fungera. Om du idag har uppdaterat din Mac till MacOS Mojave har du kanske redan fått en notifiering när du öppnar en del äldre program. Den berättar att du måste uppdatera programmet för att det ska fortsätta fungera. Det är varningen för det som blir verklighet om du väljer att uppdatera till MacOS Catalina.

Om du får den varningen när du öppnar ett program är det dags att kontrollera om det finns en 64-bitarsversion av programmet. Ladda ner den nya versionen istället och ersätt den gamla. Annars kommer de programmen inte fungera om du uppdaterar din dator till MacOS Catalina.

InDesign CS6, InDesign CS6 slutar fungera i nya MacOSHälften har InDesign CS6

Ungefär något färre än hälften av alla InDesign-användare har InDesign CS6, alltså den sista versionen man kunde köpa. InDesign CS6 är ett 32-bitarsprogram som inte kommer att fungera med MacOS Catalina.

Photoshop CS6 och Illustrator CS6 är 64-bitars program och kommer att fungera. Men InDesign uppdaterades inte till 64-bitars förrän den första Creative Cloud-versionen InDesign CC  som släpptes i juni 2013.

Vill du inte uppgradera till InDesign CC utan tänker köra vidare med InDesign CS6 eller en ännu äldre version av InDesign måste du fortsätta köra vidare med MacOS Mojave eller en äldre version av operativsystemet. Uppgradera inte ditt MacOS.

Säkerhetskopiera innan du uppgraderar till MacOS Catalina

Apple rekommenderar alla att ta en säkerhetskopia av sin dator innan man uppgraderar. Där har Apple den utmärkta funktionen Time Machine som du kan använda för att säkerhetskopiera innan du uppgraderar ditt OS. Tyvärr struntar många i rådet om säkerhetskopiering. Man klickar som vanligt bara på OK och kör igång med uppgraderingen.

För risken är att många användare av InDesign CS6 och andra program, som kanske fortfarande är 32-bitar, kommer att uppgradera som vanligt och sen sitter där med en rad viktiga program som inte kommer att fungera.

Så när du kommer att få meddelande om att uppgradera MacOS nästa gång. Tänk efter en extra gång om du förberett dig så att den uppgraderingen kommer att löpa på helt smärtfritt.

>> Ta en förhandstitt på MacOS Catalina

>> Vill du lära dig mer om InDesign? Det finns kurser i CS6 och CC

Fler blogginlägg

innehållshandtag
InDesign

Innehållshandtaget i InDesign

Med innehållshandtaget kan du flytta en bild inne i bildramen utan att behöva byta till direktmarkeringsverktyget. Men innehållshandtaget kan ställa till en del problem också och man kan ta bort verktyget från InDesign.

Läs mer »
3D-fonter
Grafisk Design

3D-fonter text med djup

3D-fonter tar text till en ny dimension, bokstavligt talat! Det är typsnitt som har en tredimensionell form. I stället för platta bokstäver ger 3D-teckensnitt texten djup och dimension, vilket kan

Läs mer »