08 406 00 30 

Mediakurser

InDesign 2022 – nyheterna

Indesign-cc-2022

InDesign 2022 – nyheterna

InDesign 2022 – nyheterna

Då har det varit dags för årets stora uppdatering av Adobes program i Creative Cloud-sviten. Vi kommer att gå igenom de viktigaste nyheterna så att du vet vad du kan förvänta dig av de nya versionerna. I det här avsnittet tänkte jag att vi skulle titta på nyheterna i InDesign 2022, som vanligt när det handlar om InDesign så är det inte så mycket nyheter i InDesign, men vi hittar ändå tre nya funktioner som många kan ha nytta av.

Anpassa skalförändring av gränssnittet

Den första förändringar är att man kan skalanpassa användargränssnittet utifrån skärmupplösningen. Tidigare har gränssnittet sett likadant ut oavsett skärm, men nu kan gränssnittet anpassa sig efter lågupplösta och högupplösta skärmar.

För att ställa in skalanpassningen av gränssnittet går du till:
Redigera >> Inställningar >> Skalförändring av gränssnittet (Win)
InDesign >> Inställningar >> Skalförändring av gränssnittet (Mac).

indesign 2022, InDesign 2022 – nyheterna

Där kan man välja skalfaktor utifrån behov eller använda skärmspecifikationen för den bildskärm man använder. Vanligast är att högupplösta bildskärmar behöver högre skalanpassningsfaktor. Man kan också ändra storleken på muspekaren, ankarpunkter, handtag och visningsstorlek efter skärmstorlekar.

Adobe Capture integrerat i InDesign 2022

Med Adobe Capture-tillägget i InDesign 2022 kan du använda inspirerande bilder och generera kreativa element som färgteman, former och text från de bilderna. Objekten du skapar med funktionen kan du spara i CC-biblioteket Du kan spara dina nyskapade färgteman, former eller text i Creative Cloud-biblioteket och komma åt dem när som helst i framtiden i dina nya projekt.

Extrahera färgteman med Capture

Skapa former av bilder

Extrahera text och matcha med typsnitt

Mer än så var det inte

Som vanligt är nyheterna i InDesign inte särskilt många och så är inte fallet i InDesign 2022 heller. Använder du den engelska versionen kommer du kanske upptäcka att man döpt om Master pages till Parent pages för att undvika kopplingen till slavtiden i USA. Det är helt enkelt mer passande med Parent Pages.

I Sverige har det alltid hetat Mallsidor så här har vi inget problem med den benämningen. Men vi kan ändå se att Adobe ändrat i panelmenyn för panelen Sidor genom att ändra namnet på Ny mallsida till Ny mall. Så någonting blev ändå ändrat bland mallsidorna.

indesign 2022, InDesign 2022 – nyheterna

>> Vill du läsa mer om de nya funktionerna i InDesign 2022 kan du göra det på Adobes webbplats

Fler blogginlägg

justeringspenseln
Grafisk Design

Nya justeringspenseln i Photoshop

Photoshops nya verktyg Justeringspenseln gör lokala bildjusteringar enkla och intuitiva, särskilt för den som är relativt ny i Photoshop. Vi tar en titt på hur Justeringspenseln fungerar i den här

Läs mer »

Kategorier

Senaste inlägg

Ansvarig

Ansvarig utgivare
Richard Stenlund
richard@mediakurser.se

Prenumerera

Skaffa egen blogg

wordpress-kurs
Gå en kurs i WordPress

Boka e-handelsvecka 1-5 juli

Fyll i formuläret för att boka din plats.

Kontaktuppgifter
Kontaktinformation
Välj betalsätt