08 406 00 30 

Mediakurser

Skapa Webbkurser på Distans 100%

WordPress, Learndash, WooCommerce, Photoshop, Stripe och säljtunnlar

Studera i egen takt och starta när du vill

INFO: En praktisk kurs i hur du skapa webbkurser. Allt från att lägga upp din hemsida med webbkurser, bokningar, betalsystem och försäljning av dina kurser, bildredigering och säljtunnlar för att öka försäljning.
EGNA STUDIETIMMAR: Du har tillgång till kursen i 12 månader och beräkna ca 20 timmar effektiv tid per kurs. Men det finna inga tider att passa utan du gör kurserna i eget tempo.
PRIS: 17.990 kr exkl. moms och 22.488 kr inkl. moms
ÖVRIGT: Många övningsuppgifter med personliga kommentarer. Vi svarar på uppgifter oftast inom 12 timmar om inte snabbare.

Du studerar helt efter egen tid, när och var du vill. Dock finns ett sista datum för kursen. Du har möjlighet att stämma träff med din lärare när du kör fast i ett ZOOM-möte online om ni inte lyckas lösa problemet via e-post. Det gör du genom att kontakta din lärare via e-post.

En praktisk hands-on-kurs i hur du skapar webbkurser. Allt från att lägga upp din webbsida med webbkurser, bokningar, betalsystem och försäljning av dina kurser, bildredigering och säljtunnlar för att öka försäljning.

Kursinnehåll

Lyckas med din webbkurs

1 Kursidé, niche och målgrupp
2 Bygg din e-postlista
3 Annonsera på Facebook och Instagram
4 Skapa din webbkurs
5 Lansering och försäljning
6 Kundvård och support

WordPress

 • Installera WordPress för dina kurser
 • Installera tema
 • Skapa child-tema
 • Cachetillägg
 • Installera tillägg som behövs för att lägga upp professionell kurssida

Learndash för kurser

 • Skapa kurser
 • Lägg till innehåll och skapa lektioner
 • Övningsuppgifter

WooCommerce för att sälja dina kurser

 • Lägg in produkter
 • Koppla ihop produkter med dina kurser
 • Koppla ihop med dina kurser för automatisk tillgång till kursen efter köp

Stripe och API för betalning med kontokort

 • Skapa Stripekonto

Photoshop

 • Redigera dina bilder
 • Skapa snygga bilder för dina kurssidor
 • Spara för webb

Säljtunnlar

 • Öka din försäljning med säljtunnlar

Videofilma dig själv

 • Ska du sälja kurser där du behöver filma dig själv och visa upp någonting hur det fungerar?
 • Vi ger dig tips på kamera. ljud och ljus

Adobe Premiere och videoredigering

 1. Redigera dina filmer och spara på rätt sätt innan du lägger upp i din kursportal

Övrig information

Någon dag efter att du har köpt kursen mailar vi information över hur du loggar in på kursen. Du startar när du vill och det finna inga tider att passa. Allt material ligger tillgängligt från början vilket gör att du studerar i din egen takt.

Kursledare

Vi är flera lärare som hjälps åt med samtliga kurser. Alla med gedigna kunskaper och lång erfarenhet inom sitt området. Vi arbetar både med utbildning och grafisk produktion dagligen.

Studera på distans

En distanskurs är perfekt för dig som vill kunna studera när och var du vill. Du loggar in på kursportalen och gör kursen i din egen takt. Genomsnittlig studietid för distanskursen är 15 tim/vecka. 

Du får personlig feedback och har direktkontakt med din lärare under hela din kursperiod.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i WordPress. Vi kommer direkt börja med att installera Learndash och WooCommerce. Dvs kursen kommet inte gå igenom hur man skapar en webbsida från grunden. Då rekommenderar vi vår kurs WordPress Grund om du vill lära dig skapa hemsida.

Kursdiplom

Efter genomförd kurs och inlämning av samtliga övningsuppgifter ges diplom.

Eventuella tillkommande kostnader

Du behöver programvaran Adobe Photoshop för bildredigering och Learndash för att skapa webbkurser. Du köper Learndash på learndash.com och du kan hyra Photoshop på adobe.se och betala månadsvis för din prenumeration. Läs mer här »  
I kursen kommer jag gå igenom olika tillägg och du kan välja att köpa dem efter att du börjat på kursen för att se om du har behov av de olika tilläggen jag visar i kursen.

Kursen är inte studiemedelsberättigad

Men Unionen, Trygghetsrådet och liknande kan bekosta dina kurser. Det är någonting du kommer överens om med respektive handläggare.

Kursavgift

17.990 kr exkl. moms och 22.488 kr inkl. moms

, Skapa Webbkurser på Distans 100%“Kursen Diplomerad Webbproducent: Jättebra med roliga och utmanande inlämningsuppgifter och jättebra att det är online så man kan gå tillbaka och kolla hur man skulle göra ;-). Mycket kompetenta och sympatiska kursledare!”

Anita Larsson

, Skapa Webbkurser på Distans 100%“Kursen Webbredaktör: Smidigt att man kan spola tillbaka filmen när man kör fast, och titta från början igen. Ibland när jag körde fast mejlade jag iväg frågor till lärarna och då fick jag svar snabbt, det är värdefullt. Kursledarens kunskaper var utmärkta. Jag är intresserad av flera kurser och återkommer gärna igen ;-).”

Marita Andersson
Webbredaktör

, Skapa Webbkurser på Distans 100%”Kursen Diplomerad Webbredaktör: kursen är massiv och heltäckande, smidig att genomföra och direkt praktiskt användbar för en journalist. Kursledarna är engagerade, kunniga och snabba på att svara.”

Per Lindahl
Frilansare & journalist

, Skapa Webbkurser på Distans 100%“Engagerad lärare med stor kunskap som kunde förmedla kunskapen på ett enkelt sätt. Idag använder jag de kunskaper jag fick från kursen varje dag, bland annat genom att twittra flera gånger dagligen på @svt_vipatv.”

Marika Ireblad
Marknadschef

, Skapa Webbkurser på Distans 100%“Kursen Diplomerad Grafisk Formgivare: upplägget över lag! Det har varit så lärorikt att hela tiden göra allt praktiskt steg för steg. Korta filmer där man först kan titta och sen testa allt själv. Skulle det bli fel eller man inte kan är det enkelt att titta på just den filmen med det momentet igen. Jag har haft ENORM nytta av detta även i mitt jobb när jag stött på något jag inte kommit ihåg.”

Anne Werner
Grafisk formgivare

, Skapa Webbkurser på Distans 100%“Kursen Grafisk Formgivare: De korta och pedagogiska filmerna som tog en steg för steg framåt. Att jag kunde göra kursen Grafisk Design när jag själv hade tid och att man kan titta på filmerna om och om igen ifall det är något man inte har förstått. Mycket bra sätt att lära sig på :).

Elisabeth Lif Hagen
Storsjöhus

Relaterade kurser