08 406 00 30 

Mediakurser

Illustrator 2023 – nyheterna

Illustrator 2023 – nyheterna

Illustrator 2023 – nyheterna

Dags för den 27:e versionen av Illustrator. Mycket handlar om samarbete med andra program eller med andra kreatörer. Några av nyheterna delar man med Photoshop, men det finns också några intressanta nyheter som är exklusiva för Illustrator 2023.

Överlappa objekt delvis med Sammanfläta

En intressant nyhet är möjligheten att ordna om eller överlappa text, former och objekt för att skapa ett överlappande mönster i din illustration. 

Illustrator 2023, Illustrator 2023 – nyheterna

Dela Illustrator-dokument för granskning (Beta)

En funktion som vi även fått till Photoshop är Dela för granskning. Den låter dig skapa en delbar länk som andra kan använda för att ge feedback till dina illustrationer även utan ett Adobe-konto. Du kan automatiskt få feedback inne i Illustrator som du kan svara på, lösa och skicka uppdateringar till via samma granskningslänk för att fortsätta granskningscykeln.

Illustrator 2023, Illustrator 2023 – nyheterna

Bjud in för att redigera

Precis som man numera kan göra i Photoshop så kan man dela sina dokument i molnet och låta andra redigera asynkront.

Illustrator 2023, Illustrator 2023 – nyheterna

Behåll formatet när du klistrar in text mellan Illustrator och InDesign

Att kopiera mellan InDesign och Illustrator har alltid haft sina problem. Nu kan du kopiera text från InDesign och klistra in den i ditt Illustrator-dokument samtidigt som du behåller textformat, formatering och effekter.

Illustrator 2023, Illustrator 2023 – nyheterna

Automatisera arbetsflöden i Illustrator med snabbåtgärder

Med snabbåtgärder, som är det senaste tillskottet på panelen Upptäck, kan du slutföra arbetsflöden med ett enda klick. Använd listan med snabbåtgärder som vi gillar för att genast få en retrostil, gammaldags stil eller neonljuseffekt på din text. Du kan också konvertera handritade skisser till vektorbilder och färga om teckningar med hjälp av snabbåtgärder.

Illustrator 2023, Illustrator 2023 – nyheterna

Ytterligare kompatibla format för att exportera 3D-objekt

Även den här funktionen har dykt upp i Photoshop. Adobe har förbättrat kompabiliteten till sina Substance-program. Nu kan du exportera 3D-objekt till GLTF- och USD-filformat som är kompatibla med Adobe Substance 3D och andra 3D-program. Du kan importera resurserna till dina 3D-favoritprogram för att redigera och förbättra dem. 

Illustrator 2023, Illustrator 2023 – nyheterna

Förbättrad prestanda vid montering av flera länkade filer

När du monterar flera länkade filer eller bilder i PNG-format har filens inläsnings- och öppningstid förbättrats rejält.

Illustrator 2023, Illustrator 2023 – nyheterna

Det var de viktigaste nyheterna i Illustrator 2023. Kanske inga revolutionerande funktioner, men som gör att vi kan arbeta effektivare i Illustrator.

>> Läs mer om och skaffa Illustrator

Fler blogginlägg

justeringspenseln
Grafisk Design

Nya justeringspenseln i Photoshop

Photoshops nya verktyg Justeringspenseln gör lokala bildjusteringar enkla och intuitiva, särskilt för den som är relativt ny i Photoshop. Vi tar en titt på hur Justeringspenseln fungerar i den här

Läs mer »
ai-i-illustrator
Grafisk Design

AI i Illustrator (AI i AI)

Det är nästan omöjligt att komma in på artificiell intelligens när man tittar på nästan vilket program eller app som helst idag. Adobe har arbetat hårt med att investera i

Läs mer »

Kategorier

Senaste inlägg

Ansvarig

Ansvarig utgivare
Richard Stenlund
richard@mediakurser.se

Prenumerera

Skaffa egen blogg

wordpress-kurs
Gå en kurs i WordPress

Boka e-handelsvecka 1-5 juli

Fyll i formuläret för att boka din plats.

Kontaktuppgifter
Kontaktinformation
Välj betalsätt